Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Nieuwsbrief CobraNova nr 2/23-24

Van het bestuur

We zijn op de helft van de tweede seizoenshelft 2023/2024. Het bestuur en de Technische Commissie zijn bezig met de afronding van het huidige seizoen en al met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen 2024/2025 bezig. Zo vinden op dit moment gesprekken plaats met trainers en teams voor de plannen voor het nieuwe seizoen. Ook zijn er diverse vacatures voor het volgende seizoen in verband met het vertrek van de huidige vrijwilligers. Benieuwd hiernaar? Lees dan deze nieuwsbrief.

Tanja Stoetzer, Binck van Vliet en Rishi Djairam

Einde seizoen 2023/2024 

In het weekend van 20 en 21 april zijn de laatste reguliere competitiewedstrijden en daarmee eindigt dit basketbalseizoen. Dit betekent dat, met uitzondering van een aantal teams, vanaf 22 april a.s. geen trainingen meer zijn.

In de competities, die niet landelijk zijn, wordt bij een gelijke stand een beslissende wedstrijd gespeeld op zaterdag 4 mei. De locatie wordt nog bekendgemaakt.

Na het einde van de competitie spelen onze heren 1 en dames 1 teams hopelijk de play-offs. Deze bestaan uit de 8e finales, de kwartfinales, de halve finales met als afsluiting de finales in het Pinksterweekend.

  • 28 april: 8e finals

  • 4 en 5 mei: kwartfinales

  • 11 en 12 mei: halve finales

  • 18 en 19 mei: landelijke finale (Almere onder voorbehoud).

 

Op zaterdag 1 juni sluiten we het seizoen af met een klein onderling toernooi en een BBQ. Meer informatie volgt!

Interne selectietrainingen en try-outs

Voor het nieuwe seizoen worden voor een aantal teams interne selectietrainingen gehouden.

Bij de interne selectietrainingen wordt bepaald of een speler in het 1e, 2e of 3e team van zijn leeftijdsklasse wordt ingedeeld.

Het gaat om interne selectie trainingen voor alle teams van X12,  X14, V14, M16, M18 en M20. Deze selectie trainingen vinden plaats in week 17 en 20 in sporthal Forum Kwadraat te Voorburg.

 

Voor de U10, V12 en V16 teams zijn er geen interne selectietrainingen. Deze teams worden op voorhand gevormd op basis van de doorstroom van de bestaande leden.

In de weken 20, 21 en 22 vinden de Try-Outs plaats voor de landelijke en seniorenteams. De Try-Outs zijn openbaar, waarbij ook spelers van buiten de vereniging kunnen deelnemen. Hiervoor wordt actief geworven.

 

Meer details worden de komende weken gedeeld, oa. via onze website. Hou deze dan ook in de gaten!

Vrijwilligers

CobraNova draait niet zonder de inzet van vrijwilligers. Door het vertrek van een aantal  vrijwilligers komt een aantal functies binnen de vereniging vacant.

  • We zijn dringend op zoek naar een vrijwilliger, die z.s.m. taken van de ledenadministratie kan overnemen.

  • Voor het aankomende seizoen zoeken we een TC coördinator voor de jeugd, een vrouwelijke vertrouwenspersoon en een voorzitter.

Interesse in (een deel) van deze taken? Maar wil je eerst weten wat de taken precies inhouden en hoeveel tijd het kost? Stuur dan een e-mail naar bestuur@cobranova.nl. Zonder vrijwilligers geen vereniging!

Contributie betalen via NIKKI

Een aantal leden heeft de contributie voor het seizoen 2023/2024 nog niet betaald. Dit betreft niet degene met een betalingsregeling of als je in termijnen betaalt.  Als je je contributie (nog) niet hebt betaald, doe dit dan per omgaande. Anders moeten we de betreffende speler schorsen.

 

Opzeggen lidmaatschap: voor 1 mei!

Wil of kan je volgend seizoen niet meer bij CobraNova spelen, dan vinden we dat natuurlijk ontzettend jammer. Vergeet dan niet voor 1 mei 2024 je lidmaatschap op te zeggen door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@cobranova.nl o.v.v. je naam. Zeg je je lidmaatschap niet op, dan gaan we ervan uit dat je volgend seizoen bij CobraNova blijft spelen. Voor het samenstellen van de teams en het indelen van de competitie door de NBB wordt het ledenaantal per 1 mei 2024aangehouden. Zeg je na 1 mei 2024 je lidmaatschap op, dan betaal je de contributie voor het seizoen 2024/2025. Als je lidmaatschap voor 1 mei 2024 opzegt, maar je bedenkt je toch, dan kan je je opnieuw inschrijven voor 1 september 2024. Is er dan nog een plek voor je vrij in het team dan kan je opnieuw instromen. Is het team vol, dan kan je niet meer mee doen, maar wellicht wel in een ander team. Dus bedenk goed of je je lidmaatschap wil opzeggen.

Cobranova Basketball © 2016