Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Mix U12-1 Overtuigend langs Divine

Afgelopen zondag moest CobraNova MixU12-1 tegen Divine uit Rotterdam. De ploeg van Hong Ching Tang was nog ongeslagen met een 44-37 zege op BS Leiden en vorige week wonnen ze in Almere tegen de Pioneers met 49-61.

Divine is al jaren een concurrent van CobraNova op dit niveau en het was dan ook de test of Hong Ching Tang zijn jongens en dame goed had voorbereid.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat CobraNova het belang van deze wedstrijd inzag. Binnen vier minuten stond er al 12-2 op het bord. Guard Annemijn Mulder en grootste talent van de vereniging nam in de eerste periode deze ploeg duidelijk bij de hand. Met acht punten en vier assists stond ze aan de basis van de maar liefst 24-6 voorsprong na de eerste tien minuten.

In het tweede kwart liet ook het andere talent Xavi Cheng van zich spreken en nam het team op sleeptouw door een paar schitterende drives. Een 14-0 run in die vijfminuten zorgde ervoor dat de wedstrijd definitief beslist was en toen werd de ploeg uit Leidschendam/Voorburg ook iets slordig. Divine kon van een 38-6 achterstand terug komen tot 42-14. Toch sloot CobraNova dit kwart af met een score en een 44-14 voorsprong in de rust. Vooral Xavi Cheng domineerde dit kwart met tien van zijn totaal zeventien punten.

Na rust werd er als team ook geweldig gebasketballd. Aanvallend vond men elkaar heel erg goed en dit resulteerde in een 64-22 voorsprong. Het was duidelijk dat de buit al binnen was en zo dacht het U12-1 team er ook over. CobraNova was in de laatste drie minuten van dit kwart geen schim meer van het daarvoor was. Het was zelfs zo slordig dat ze een 2-10 run om de oren kregen en voorsprong met nog tien minuten was geslonken naar 66-38.

Coach Hong Ching Tang maakte dit dat ook duidelijk aan het begin van dit vierde kwart. Aanvallend was het misschien minder maar vooral verdedigend werd hierdoor keihard gewerkt in het laatste kwart. Slechts vier punten kregen ze nog maar tegen. Annemijn Mulder zette nog een mooie kers op de taart met een prachtige assist op Eliott van Bergen Bravenboer. Daarmee zorgde ze niet alleen voor veertien punten, maar haalde ze ook nog een double-double met tien assists.

Door een kwart winst van 19-4 had dit team een prachtige 85-36 overwinning geboekt.

Dit team wordt duidelijk elke wedstrijd beter en als je zo dik wint van je concurrent ben je misschien wel toe aan een stap hogerop. In deze wedstrijd hadden maar liefst zes van de acht spelers dubbele cijfers genoteerd. Dit wil wat zeggen over het team en hoe het ervoor staat. Ik denk dat het voor mensen ook leuk is om naar dit team te kijken met een aantal behoorlijke talenten. Dus ik zou veel mensen binnen de vereniging vragen kom regelmatig naar het team van Hong Ching Tang kijken.