Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

CobraNova verantwoord ondernemend met “Alleen jij bepaalt wie je bent”

CobraNova verantwoord ondernemend met “Alleen jij bepaalt wie je bent”   (in samenwerking met de ministeries van Justitie, Onderwijs en Binnenlandse zaken)

Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is. Of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport méér dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst.

Met Alleen jij bepaalt wie je bent bieden we jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun bij de weg naar volwassenheid.

Alleen jij bepaalt wie je bent verlengt de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Rolmodellen maken jongeren in clinics enthousiast voor honkbal, basketbal of voetbal en stimuleren ze lid te worden van een sportvereniging. Daar worden de jongeren minimaal een seizoen begeleid door geselecteerde trainers, die contact onderhouden met de school over de voortgang. Ons doel staat hierbij altijd centraal: het realiseren van een positieve gedragsverandering.

Waarom het werkt?

In vier seizoenen namen al ruim 2000 jongeren deel aan de interventie, bij 30 sportverenigingen, in 12 gemeenten. Waarom werkt Alleen jij bepaalt wie je bent zo goed?

  • Gedragsverandering

De interventie is bewezen effectief. Gedragsproblemen nemen af en deelnemers hebben minder delinquente vrienden. Daarnaast heeft AJB een positief effect op het prosociaal gedrag en hun omgang met autoriteit..

  • Interventieduur

Het is een langdurig traject (minimaal 1 jaar) waarin deelnemers professioneel begeleid worden door hun rolmodel (de trainer) en kennis maken met een nieuw sociaal netwerk. Met als doel in te stromen in de sportvereniging.

  • Volledige vergoeding

De financiële drempel wordt weggenomen. De trainers, materialen, tenues en het lidmaatschap worden volledig vergoed. Mede dankzij het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld.

WAT LEVERT HET OP?

  • Sportvereniging

Instroom van nieuwe leden, een effectief maatschappelijk project en de kans om de trainersstaf verder te professionaliseren door cursussen.

  • Buurt

Minder overlast van rondhangende jongeren in de wijk. Een vergelijkbaar project in de UK zorgde voor 20% minder vandalisme en 28% minder geweld in de wijk waar de jongeren wonen.

  • Jongeren

Meer structuur, een goede vrijetijdsbesteding, kameraadschap, een positief netwerk en ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes in het leven.

  • Onderwijs

Aanbod van een unieke combinatie van sport en gedragsontwikkeling. Deelnemers zijn gedisciplineerde en vertonen beter gedrag. De sfeer op school verbetert en betere prestaties van de jongeren liggen binnen handbereik.

Wil je meer informatie? mail dan naar AJB@cobranova.nl

 

 

Cobranova Basketball © 2016