Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Alle basketbalwedstrijden tot en met 31 maart gaan niet door

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Verenigingen kunnen zelf bepalen of ze met hun teams willen blijven trainen.

Eén van de dringende aanvullende maatregelen die VWS en het RIVM aanbevelen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is geen evenementen meer te organiseren waarbij meer dan honderd mensen samen komen. Voor het basketball in Nederland betekent dat er voorlopig geen wedstrijden in de Dutch Basketball League, Women’s Basketball League en alle andere competities (landelijk en op afdelingsniveau) worden gespeeld. Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door.

De komende periode zal aan de hand van het dan geadviseerde beleid worden bekeken in hoeverre wedstrijden – indien van belang voor het verloop van de competitie – moeten en kunnen worden ingehaald.  Voor de finales van de Basketball Cup geldt eveneens dat op een later moment wordt bekeken wanneer deze worden verspeeld.

Inmiddels heeft de organisatie van het Holland Nordic Basketball Tournament in Groningen laten weten dat dit internationale jeugdtoernooi dat stond gepland van 19 t/m 22 april ook niet door zal gaan.

Cobranova Basketball © 2016