Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

X12-3 kampioen

Zaterdag 13 april was een bijzondere dag voor X12-3. In de uitwedstrijd tegen BV Leiderdorp kon het kampioenschap veilig worden gesteld. Hoewel de ploeg in een gemengde competitie speelt, is X12-3 een volledig meidenteam, onder leiding van coach Timna Dijkhuizen. Met fel verdedigen en snel aanvalsspel, hadden de meiden de koppositie veroverd in een groep waarin meerdere ploegen aan elkaar gewaagd waren. Door het gelijkspel van naaste concurrenten MSV en Zoebas eerder die dag, was CobraNova al onbereikbaar geworden voor de anderen. Maar in hun laatste competitiewedstrijd wilden ze laten zien dat ze de terechte kampioenen waren.

De tribune in sporthal De Bloemerd zat vol met familie en vrienden, gewapend met toeters en een spandoek om onze meiden aan te moedigen. Scores werden op gejuich en vuvuzela’s onthaald. Vanaf de eerste minuut zat CobraNova erbovenop en met snelle uitbraken werd een vroege voorsprong opgebouwd. Leiderdorp bleef strijden voor een goed resultaat, zodat de meiden tot het eind vol aan de bak moesten. Met veel inzet en goed samenspel werd de voorsprong uitgebouwd tot een eindstand van 55-21. Na afloop kon dan ook het kampioensfeest beginnen, met ‘We Are the Champions’ door de meegebrachte luidspreker en een heuse kampioenstaart.

Gefeliciteerd, X12-3, met een fantastisch seizoen! Iedereen die erbij was, heeft genoten van jullie wedstrijden, jullie mooie samenspel en hartverwarmende inzet. Jullie hebben ervoor moeten vechten, maar dat maakt het kampioenschap des te mooier.

 

Cobranova Basketball © 2016