Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

X10-1 Winterkampioen!

Akash, Daan, Yash, Christian, Saan, Kaj, Tom, Dinan en Nathan: niemand hield er meer rekening mee. Toch was er nog een kans, en waar hoop is… Jumpers stond vóór de laatste competitie-wedstrijd op de eerste plek en speelde thuis tegen Hurricanes, die de derde plek bezetten. Voor de X10-1 van CobraNova stond de wedstrijd tegen FlaxField op het programma. Een ware thriller: de top vier op de laatste dag van de competitie in actie tegen elkaar; één puntje verschil tussen plek 1 en plek 2. Er móest gewonnen en daarnaast gehoopt worden op een gunstig resultaat vanuit sporthal ‘t Zandje.

Akash, Daan, Yash, Christian, Saan, Kaj, Tom, Dinan en Nathan: allemaal hielden ze het hoofd koel. Ze deden wat ze moesten doen: FlaxField verslaan. Dat was zeker niet makkelijk, maar het móest en zou gebeuren. In de loop van zevende periode kwamen de berichten vanuit ‘t Zandje door: Hurricanes had gewonnen en de eerste plek lag voor CobraNova voor het grijpen. Wat doe je dan als coach? Amrish en Erwin deden het enige juiste: niks tegen de spelers zeggen, geen stress, gewoon de wedstrijd laten spelen. Het bleek een meesterzet…

Akash, Daan, Yash, Christian, Saan, Kaj, Tom, Dinan en Nathan: vol inzet bleven ze strijden en de voorsprong werd in de laatste periode uitgebreid. Daar waar FlaxField liet zien enorm gegroeid te zijn, was in de laatste twee periodes het verzet gebroken. CobraNova X10-1 liep uit tot een comfortabele 36-18 overwinning.

Akash, Daan, Yash, Christian, Saan, Kaj, Tom, Dinan en Nathan: kampioenen zonder het te weten. Niet na de achtste periode, niet na het handje schudden, niet bij het bedanken van het publiek. Pas bij het maken van de teamfoto fluisterden de coaches de verlossende woorden: “jongens, we zijn kampioen!”. Daarna barstte het feest los, in de kleedkamer en later in de kantine, met alle ouders, broertjes en zusjes.

Akash, Daan, Yash, Christian, Saan, Kaj, Tom, Dinan en Nathan: fantastisch gedaan! Iedereen is trots op jullie.

Cobranova Basketball © 2016