Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Wedstrijdverslag U12-3 vs DAS 24-3

In de sporthal in Ypenburg begon u12-3 de wedstrijd in gewijzigde samenstelling. Vanwege de smalle bezetting kreeg u12-3 versterking van Nathan en Nathan uit u10-2. Gelegenheidscoaches Jeanette en Pieter pepten het team lekker op en de kids wenden gelukkig snel aan elkaar. Na de eerste sprongbal
opende Das de score. Ondanks fel verdedigen en goed samenspel van Cobranova liep Das snel uit. Na de eerste vijf minuten stond Das voor met 10 – 4.
De tweede vijf minuten kenmerkten zich met felle verdediging van Cobranova, waardoor de potige jongens en meisjes van Das behoorlijk in hun scores werden belemmerd: 12 – 6. Daarna vlogen beide teams in hoog tempo op elkaars basket af, waarbij Cobranova iets kon inlopen: 17 – 15. Beide teams waren erg gedreven, wat een aantal spannende en mooie acties opleverde. We gingen de rust in met 22 – 17 in het voordeel van Das. Kan Cobranova de overhand nog krijgen?
Na de rust begon Cobranova sterk, echter wist Das het initiatief over te nemen met twee vlotte scores. Cobranova gaf zich niet gewonnen en bleef naar kansen zoeken. Desondanks konden onze jongens en meisjes niet voorkomen dat Das verder uitliep:  28 – 19. Das gaf het initiatief niet meer uit handen en Cobra’s verdediging begon wat gaten te vertonen. Dat was het moment waarop Das pech kreeg. Twee Das-spelers botsten tegen elkaar op waarbij een speler het veld verliet. De invallende Das-speler gleed even later uit en verliet daarop ook het veld. Cobranova maakte gebruik van het moment en kroop dichterbij: 32 – 28.
De uitgevallen Das-spelers konden gelukkig het veld weer in en waren vastbesloten om de inloop van Cobranova ongedaan te maken. Maar Cobranova liet dat niet zomaar gebeuren. Beide teams verdedigden fel, speelden goed samen en beide teams scoorden bijna om en om: 39 – 36.
De laatste vijf minuten waren spannend vanaf de eerste seconde tot de laatste. Cobranova rook de overwinning en was niet te stuiten! En Das was vastbesloten de voorsprong niet uit handen te geven. Cobranova wist voor te komen met 39 – 41! Vanaf dat moment kon Cobra alleen nog verdedigen tegen een alles uit de kast trekkende tegenstander. In de laatste minuut maakte Das de gelijkmaker: 41 – 41! In de daaropvolgende aanval klonk het eindsignaal.
Wat een ongelooflijk spannende pot, een genot om naar te kijken! Complimenten voor het team en de coaches!