Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Dames 2 wint eerste wedstrijd van het seizoen

Waar veel ploegen al een of meerdere wedstrijden hebben gespeeld stond voor de dames 2 van CobraNova afgelopen zondag hun eerste wedstrijd op het programma Tegen OSM uit Stichtse Vecht.

Dames 2 is helaas een aantal speelsters kwijtgeraakt. Zo zijn Varuna Biere en Helene de Man gestopt, is Diane Massamba voor een half jaar op stage in Frankrijk en heeft Stacey Meulenaar een plek in de selectie van Dames 1 bemachtigd.

Gelukkig zijn er wat speelsters bijgekomen. Renate Bron is na een half jaar blessureleed weer inzetbaar, net als Tiffany de Jager die een half jaar moest missen door familieomstandigheden.

Ook heeft de ploeg van Patrick en Stefan Bron twee nieuwe speelsters mogen verwelkomen met Nadine Stokkink en Sandra Raaijmakers.

Ondanks de uitploeg opende met een vrijeworp leek CobraNova de draad snel op te pakken en na ruim drie minuten stond er al een 8-1 voorsprong op het bord. Toen ging de ploeg uit Leidschendam/Voorburg behoorlijk verslapen en werden ze slordig. Een 0-8 run van OSM zorgde ervoor dat Patrick Bron in een time-out moest vluchten. De verdediging werd weer opgepakt en alsnog kon de eerste tien minuten met 12-9 winnend afgesloten worden.

Het tweede kwart leek CobraNova opnieuw weg te lopen bij 23-12. De ervaring van de uitploeg zorgde ervoor dat ze rustig bleven en niet in paniek raakte. De thuisploeg daarin tegen was de gehele wedstrijd slordig met afstand schoten, onder het bord en vrijeworpen. Zo bleef de voorsprong wel bij rust, maar kwam de ploeg uit Stichtse Vecht onnodig dichtbij met 28-24.

Direct na rust liet CobraNova een onnodige score toe, maar dat zorgde er wel voor dat de dames gelijk wakker waren. Drie minuten voor het einde van het derde kwart was het 36-31 voor CobraNova en kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar de wat oudere dames van OSM raakte vermoeid. CobraNova had de hele wedstrijd full-court press gespeeld en dit maakte de pijp leeg voor OSM om er nog uit te basketballen. De 46-34 voorsprong met nog tien minuten te gaan was dan ook meer dan terecht.

Het was duidelijk dat CobraNova de gasten hadden moe gespeeld en met nog drie minuten te spelen was het verschil van 53-36. De coaches van dames 2 gaven de bank nog wat minuten en daarnaast was duidelijk dat 37 minuten lang full-court press ook bij CobraNova hun tol had geëist. Uiteindelijke sloten de dames 2 in een hier en daar slordige wedstrijd, maar met een dik verdiende overwinning van 55-38 de wedstrijd af.

Coach Patrick Bron “Vorig seizoen wonnen we van dezelfde ploeg met 71-36. Ik denk als we iets minder slordig waren en iets meer gefocust we dezelfde uitslag hadden kunnen boeken. We mistte veel lay-ups en schoten, om de vrijeworpen nog maar achterwegen te laten (3 uit 13).

We hebben een aantal nieuwe speelsters in moeten passen en het was de eerste wedstrijd. Als we een aantal wedstrijden verder zijn kunnen we nog veel beter. Wel was dit echt een team overwinning waar alle tien de speelsters minimaal vier punten hebben gemaakt.”