Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Heren 1 verliest onnodig na verlenging

CobraNova kreeg afgelopen zaterdagavond Groene Uilen uit Groningen op bezoek. De ploeg van Mitchell Lieveld hadden de eerste twee wedstrijden in de promotiedivisie goed gespeeld. De eerste thuiswedstrijd ging nipt verloren tegen topfavoriet Grasshoppers en vorige week werd met 57-68 gewonnen bij promovendus HarlemLakers.

Met de Groene Uilen op bezoek trof CobraNova een subtopper met veel ervaring. Zo kwamen Yannick van der Ark en Sander Roos ooit uit voor Eredivisionist Donar Groningen.

In het eerste kwart was de ervaring duidelijk waarneembaar en speelde CobraNova niet met de zelfde energie als in de vorige wedstrijden. Dit zorgde voor 0-10 achterstand al vroeg in de wedstrijd. Gelukkig herpakte de ploeg uit Leidschendam/Voorburg zich redelijk snel en stond het verdedigend al stukken beter. De driepunters en schoten van buiten de bucket wilde deze wedstrijd totaal niet vallen. Toch bleef CobraNova knokken en beperkte de achterstand na tien minuten tot 7-17.

De schoten vielen niet en dus wist CobraNova dat er keihard verdedigd moest worden. Dit deden ze dan ook met ziel en zaligheid. Door het goede verdedigingswerk kwam de ploeg van Mitchel Lieveld er regelmatig met goede fast breaks uit. CobraNova had duidelijk de overhand in de wedstrijd en wist dan ook alsnog met een knappe 28-25 de kleedkamer te vinden.

Als de outside schoten voor rust wel hadden gevallen had deze voorsprong veel hoger kunnen uitpakken.

Na rust bleef CobraNova de wedstrijd domineren en met een paar prachtige assists van Rogillio Sewrattan kon de ploeg van Lieveld iets uitlopen. Helaas vielen de afstand schoten nog steeds mondjes maat. CobraNova kwam er een paar keer goed uit via fast breaks en dit resulteerde in een 52-43 voorsprong met nog tien minuten te spelen.

Aan het begin van het laatste kwart vergat de thuisploeg uit te lopen en hield zo de Groningers nog in de wedstrijd. Het verschil werd nooit groter dan elf punten, terwijl als CobraNova in sommige fases iets minder slordig was dit makkelijk had gekund. De Groen Uilen werden in de wedstrijd gehouden en roken halverwege het laatste kwart bloed. CobrNova kwam totaal niet meer uit de foulcourt press van de Groningers en die slopen ook steeds dichterbij.

Met nog een kleine drie minuten was de stand ineens nog maar 63-60. Toen leek Rogillio Sewrattan het onmogelijke te doen. De 24 seconden klok was bijna verstreken en toen moest Sewrattan een schotpoging wagen van iets voor de middenlijn en deze belandde alsnog in het netje.

Dit leek CobraNova de zege te gaan bezorgen met nog een klein minuutje op de klok en een 70-65 voorsprong kon het niet meer misgaan.

Toen werd er een fout op de driepuntslijn gemaakt, waarvan twee vrijeworpen binnen gingen. Even later vuurde Yannick van der Ark met nog vier seconden te gaan een driepunter af en deze viel ook nog eens binnen. Zo hadden de Groene Uilen ineens bij een stand van 70-70 het Forum Kwadraat stil. De schotpoging van Yasalde Fernandes Paz Costa ging ook niet binnen en zo werd er door ieder zijn verbazing nog vijf extra minuten gespeeld.

Ondanks Sewrattan met een driepunter opende was duidelijk de pijp leeg. C-Roy Nimako die verdedigend altijd zijn mannetje staat viel halverwege het vierde kwart uit met vermoedelijk een hersenschudding en Erik Goudswaard moest naar de kant met vijf fouten. De Groningse ploeg sloop steeds verder weg en uiteindelijk resulteerde dit in een 75-84 nederlaag.

CobraNova speelde weer een goede wedstrijd tegen een topploeg, maar helaas weer zonder overwinning. De schoten vielen vandaag niet anders had deze wedstrijd allang beslist geweest. Wel daarin tegen werd er bij vlagen heel goed verdedigd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Punch Delft op het programma een ploeg die net als CobraNova bestempeld wordt als middenmoter een overwinning zal dan ook zeker goed uitkomen.