Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

VU18 wint door goede laatste 15 minuten

De Meisjes onder de achttien ploeg van CobraNova kent een aardig leeftijdsverschil binnen de ploeg. Met dames die tweede jaar onder de achttien zijn tot dames die nog niet eens zestien zijn. Toch met een ervaren coach als Erika de Heer aan het roer zou het nog eens een leuk seizoen kunnen worden.

De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Bouncers Basketball uit Waddinxveen.

De wedstrijd begon aan beide kanten behoorlijk onwennig en er werd dan ook, maar moeizaam gescoord. Makkelijke lay-ups gemist, schoten vielen niet en zelfs geen vrijeworpen. Toch bleef CobraNova in het eerste kwart aan de goede kant van de score en sloot deze af met een 5-3 voorsprong.

Het tweede kwart leek de ploeg uit Leidschendam/Voorburg weg te lopen nadat ze op 9-3 voorsprong kwamen. Toch lieten ze de Bouncers veel te eenvoudig terug komen na een aantal eenvoudig weggeven ballen. De ploeg uit Waddinxveen naderde tot op een punt, maar nadat de ploeg van Erika de Heer vlak voor rust nog even aanzette stond er alsnog een 14-9 voorsprong op het bord.

Na rust leek CobraNova opnieuw weg te lopen bij een 18-9 voorsprong, maar daarna ging er heel veel verkeerd. Veel turnovers en fast breaks waarbij CobraNova vergat terug te verdedigen. In vier minuten boog Bouncers Basketball de 18-9 achterstand om in een 20-21 voorsprong, waarna Erika de Heer in een time-out moest vluchten.

Na een goede peptalk nam CobraNova weer het initiatief over. Een 7-0 run in de laatste drie minuten zorgde alsnog voor een 27-21 voorsprong na drie kwarten.

Het laatste kwart opende CobraNova de score, maar dat wilde aangezien de andere kwarten nog niet zeggen dat de wedstrijd al voorbij was. Gelukkig wisten de dames onder aanvoering van Lara van Wezel (die 13 van haar 17 punten in de laatste 14 minuten maakte) dit keer wel afstand te nemen. Nadat de ploeg uit Leidschendam/Voorburg met nog drie minuten te gaan een 39-23 voorsprong hadden lieten ze enigszins de touwtjes weer een beetje vieren. Uiteindelijk stond er een dik verdiende 41-28 overwinning op het bord.

Dit VU18 team had met iets meer concentratie deze wedstrijd veel eerder kunnen beslissen en maakte het zichzelf soms onnodig lastig. De verdediging stond met regelmaat wel heel goed op het moment in het derde kwart na.