Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Ondanks verlies kan CobraNova HS1 met opgeheven hoofd terug kijken

Afgelopen zaterdag was voor CobraNova heren 1 de allereerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018. Deze wedstrijd was gelijk een pittige tegen Grasshoppers Katwijk de nummer 1 uit de competitie van vorig seizoen.

CobraNova heeft afscheid genomen van coach Michel Martinez die jarenlang goed werk bij de club heeft verricht. Zijn taken worden overgenomen door de Rotterdamse Mitchell Lieveld. Ook is CobraNova met Jaron Dijkhuizen en Bas Nelemans twee belangrijke spelers kwijt, maar hebben zich daarin tegen ook goed versterkt. Naast Giel Deelen die na een aantal jaar Lokomotief Rijswijk weer terug is bij CobraNoba hebben ze ook Yasalde Fernandes Paz Costa en David Oyetunde Aquilera aangetrokken.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd niet compleet en mistte belangrijke centers. Toch was het een sensationeel begin met scores over en weer. Het niveau lag heel erg hoog met vooral veel fast-breaks van CobraNova. Dat het niveau van Katwijkers zo hoog lag had iedereen wel verwacht, maar dat CobraNova zo vroeg in het seizoen al met deze ploeg makkelijk meekon was goed om te zien.

De ploeg uit Voorburg had zichzelf met dit goede spel ook beloond met een 26-22 voorsprong in het eerste kwart.

Ook de tweede tien minuten was van behoorlijk hoog niveau. De scores wisselde elkaar af, maar een ding was duidelijk dat dit CobraNova zich goed had voorbereid op de Grasshoppers. Veel fast-breaks en goed fysiek weerstand bieden tegen de grote ploeg uit Katwijk. Op die manier zag je CobraNova goed in de wedstrijd zitten en wisten met sommige scores ook nog eens het geluk af te dwingen. Met een driepunter vlak voor rust wist CobraNova met een niet eens onverdiende voorsprong van 49-43 de kleedkamer te vinden.

De ploeg van Lieveld wist wat men te doen stond na rust, want van Grasshoppers wist men dat zei dit hoge niveau de gehele wedstrijd vol kunnen houden.

De start in de tweede helft was toch anders dan gehoopt en Grasshoppers kwam al snel langszij. Het geluk was nu aan de gasten en makkelijk ogende ballen onder het bord en vrijeworpen werden gemist. Toen was het ook duidelijk waarom uitspelende ploeg vorig jaar bovenaan in de competitie eindigde. Binnen een mum van tijd liepen ze zelfs uit naar elf punten. Gelukkig leek CobraNova net op tijd het niveau van de eerste helft terug gevonden te hebben. Een belangrijke score in de buzzer zorgde er voor dat met een achterstand van 63-68 de spanning weer enigszins terug was in de wedstrijd.

Het laatste kwart liepen de Katwijkers gelijk uit naar een 64-75 voorsprong. Alleen omdat onze heren hard bleven werken wisten de gasten nooit verder uit te lopen. Je zag aan alles dat Grasshoppers Katwijk alle zeilen bij moesten zetten om CobraNova niet terug in de wedstrijd te laten komen. Helaas gaf de ervaring van de Katwijkers de doorslag en verloor CobraNova met opgeheven hoofd deze wedstrijd met 80-91.

Een klein moment net na rust waar CobraNova Leidschendam/Voorburg niet meekon met het niveau gaf de doorslag, waarna Grasshoppers Katwijk op ervaring de wedstrijd uitspeelde. Maar dat de ploeg van Mitchell Lieveld zo vroeg in het seizoen al dit niveau haalde is veel belovend voor de rest van de competitie 2017/2018.