Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

Mix U10-1 KAMPIOEN!

Op zondag 2 april was het al duidelijk. In de thuishal Forum Kwadraat veegden de spelers van U10-1 met 68-8 Jump van het veld. Met nog één wedstrijd te gaan, was het puntenverschil zo groot dat het team al verzekerd was van het kampioenschap in hun klasse. Vanuit de speakers schalde ‘We are the champions’ door de hal en een uitzinnig publiek juichte de kampioenen toe.

Een kampioenschap dat niet vanzelf kwam.  In de eerste helft van het seizoen werd U10-1 zelf nog met grote cijfers ingemaakt. Maar de jongste spelers en speelsters van onze club hielden de moed er in. Elk puntenrecord dat ze weer overtroffen, zagen ze als winst. De omslag kwam na de winterstop. Onder de bezielende leiding van trainer/coach Sander Tenty begon U10-1 te winnen en niet zomaar. Slechts één wedstrijd verloren ze op het nippertje. In de laatste 30 seconden schoot DAS zich naar de winst van 30-29. Ondanks deze verliespartij bleef de blik op het kampioenschap gericht. Vooral in de laatste wedstrijden was te merken hoe het team en de individuele spelers en speelsters de afgelopen tijd waren gegroeid. Van individualisten zijn het nu echte teamplayers geworden. Een resultaat dat mede is ontstaan, doordat het team en de trainer/coach door een zware periode is gegaan. Een periode die uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen en bekroond is met een welverdiend kampioenschap.

Een groot deel van dit talentvolle team stroomt volgend seizoen door naar U12. Dan hopen we weer van hun basketbalkunsten te mogen genieten!

Cobranova Basketball © 2016