Basketball vereniging in Leidschendam-Voorburg

U12-1: een enthousiast team en toekomstig kampioen..?

Sinds januari 2017 bestaat dit team uit 7 spelers. In oktober 2016 zaten er nog 14 spelers in dit team. Hoewel dat heel gezellig was, kwam dat niet ten goede van het spel. De 8 x 4 minuten moesten immers verdeeld worden over 14 spelers. Sinds januari is besloten het team te splitsen in 2 teams van 7 spelers, waarbij de de 1e jaars in U12-2 en de 2e jaars in U12-1 zijn ingedeeld.

Dit vraagt nogal wat commitment van de spelers, want als je niet kan, dan heeft je team een probleem! En daarnaast gelijk de coach, want die moet vervanging gaan regelen. Gelukkig bestaat het team uit allemaal enthousiaste spelers en zijn er alleen afmeldingen als dit echt niet anders kan. Prettig is dat we ook een beroep kunnen doen op 2 reserves uit team U12-2, Annemijn en Xavi.

Wie zitten er dan in U12-1? Steven (guard), Steef (center), Mees (center), Rein (center), Jonas (forward/center) , Dimitris (guard) en Daties (forward/center). Hun toebedeelde rol spelen ze met verve. De guards dribbelen de bal op en spelen de bal strak over op een van de centers, die op hun beurt een mooie aanval opzetten waaruit in het gunstigste geval twee punten en soms zelfs drie punten gescoord wordt.

Het begin van het seizoen was even inkomen, iedereen moest toch wennen aan het vaker spelen, maar nu ze eenmaal goed op elkaar ingespeeld zijn, gaat het steeds beter! Onder de bezielende en vakkundige leiding van coach Bart weten onze spelers zich steeds beter staande te houden tegen de tegenpartij; de laatste 2 wedstrijden hebben ze dan ook gewonnen! De stijgende lijn is ingezet en we zijn trots op onze jongens!

Op naar het kampioenschap!

Cobranova Basketball © 2016